Recyclage - Battery Disassembly Center

Battery Disassembly Center

YouPower is sinds 2016 dé referentie in batterijtechnologie, met specialisatie in complexe installaties zoals off-grid systemen en nu ook in recyclage en recuperatie van batterijen.

BDC (Battery Disassembly Center) maakt deel uit van YouPower en recycleert lithiumbatterijen door ze te ontmantelen. We demonteren oude en kapotte lithiumbatterijen van o.a. auto’s, thuisbatterijen, fietsen. Onze versnipperinstallatie haalt de batterijen uiteen én scheidt grondstoffen als koper, aluminium, zware koolstof,… en black mass.

Instroom en ontvangst

Alles begint met de instroom en ontvangst van beschadigde wagens, e-bikes, lithiumbatterijen en allerlei kleinere lithiumtoepassingen.

 

Verwijdering van de batterij

De batterij wordt op een veilige manier uit de wagen verwijderd. We bepalen het type en de eigenschappen van de batterij, beoordelen de staat ervan en kijken na in welke mate de cellen beschadigd zijn. Indien nodig passen we bijkomende veiligheidsmechanismes toe.

 

Screening van de batterijen

Na een positieve screening wordt de batterij als veilig beschouwd en is ze klaar voor verdere demontage. Batterijen die na screening nog geschikt bevonden worden, kunnen hergebruikt worden in second life toepassingen. Indien niet worden ze na de metingen als end of life beschouwd.

 

Veilige demontage van de batterijen

Het demonteren van de batterijen is complex en wordt uitgevoerd door echte specialisten. Veilig en nauwkeurig handelen is de sleutel tot succes. Voor de demontage moeten duidelijke richtlijnen gevolgd worden. Onze ervaring met diverse automerken maakt hier het verschil.

 

Batterijen in second life

Cellen die nog geschikt zijn, kunnen opnieuw gebruikt worden in second life toepassingen. Indien niet, gaan ze in de versnipperinstallatie om de verschillende onderdelen en materialen te scheiden.

Batterij in second life


www.youpower.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.