Off-grid te Hechtel-Eksel

Off-grid systeem te Hechtel-Eksel

Projectvereisten en oplossing: Er was geen aansluiting mogelijk aan de elektriciteit van de straat. Hierdoor moest een oplossing komen voor het beperkte verbruik. De kostprijs om een aansluiting te voorzien was hiervoor veel te hoog. Een off-grid systeem was de oplossing.

Zonnepanelen zijn de energieopwekker met 6 panelen die reeds aanwezig waren. Het batterijsysteem is een hybride Victron die zowel dient als omvormer van de zonnepanelen als lader / ontlader van de batterij.

De locatie is een meditatieoord dat grotendeels zijn verbruik in het weekend kent. Hierdoor was het niet nodig een hoog aantal zonnepanelen te hebben en met een klassieke thuisbatterij kwamen we al heel ver. De energievoorziening is voornamelijk voor kleinere verbruikers.

Eénmalige investering – misschien wel voor het leven, opladen tijdens de week om in het weekend te kunnen verbruiken. 100% groene energie.

offgrid hechtel eksel 01

www.youpower.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.