Boerderij vermijdt dure middenspanning

Off-grid te Lokeren | Boerderij vermijdt dure middenspanning

Geen middenspanning

Dit melkveebedrijf groeit snel. De elektriciteitsaansluiting moet meekunnen. Dit kon bij Fluvius niet zonder over te stappen naar middenspanning. De kostprijs hiervan loopt snel hoog op en dit is een investering die niet nodig is. Dit budget investeer je beter in zonnepanelen + windmolen + batterijsysteem. Binnen de 4 jaar terugbetaald omdat er geen middenspanning nodig is en het is jouw eigendom. 

Duidelijke besparing

Zelf zonder de middenspanning is de besparing duidelijk. De energieprijs stijgt jaarlijks maar als je zelf de elektriciteit produceert maakt dit niet uit. De zon komt op voor niks op en het waait gratis. Indien geen middenspanning nodig is, is een off-grid nog steeds interessant en klassiek ergens rond de 6-8 jaar terugbetaald.

Zon + wind

De combinatie van zon en wind blijft een succesformule. Het waait nu eenmaal meer in de winter en de zon schijnt meer in de zomer. Een continu vermogen het hele jaar door voor deze boerderij.


www.youpower.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.