Off-grid te Lokeren

Off-grid te Lokeren

Geen middenspanning

Dit melkveebedrijf groeit snel. De elektriciteitsaansluiting moet meekunnen. Dit kon bij fluvius niet zonder over te stappen naar middenspanning. De kostprijs hiervan loopt snel hoog op, en dit is een investering die niet nodig is. Dit budget steek je beter in jezelf en deze boerderij deed dat ook met zonnepanelen + windmolen + batterijsysteem. Binnen de 4 jaar terugbetaald omdat er geen middenspanning nodig is en het is eigendom !

Duidelijke besparing

Zelf zonder de middenspanning is de besparing duidelijk. De energieprijs stijgt jaarlijks maar als je zelf de elektriciteit produceert maakt dit niet uit, de zon komt voor niks op en het waait gratis. Indien geen middenspanning nodig is, is een off-grid nog steeds interessant en klassiek ergens rond de 6-8 jaar terugbetaald.

Zon + wind

De combinatie van zon en wind blijft een succesformule. Het waait nu eenmaal meer in de winter en de zon schijnt meer in de zomer. Dit continue vermogen geeft de boerderijen doorheen het hele jaar.

offgrid vermeulen 1

offgrid vermeulen 2

offgrid vermeulen 3

www.youpower.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.